Het Anker

Hoogwaardige meubels van Nederlandse makelij? Het Anker is een jong, maar gerenommeerd meubelindustrie dat gespecialiseerd is in bankstellen en stoelen. Het Anker meubelen staan voornamelijk bekend om de unieke leren bekleding. Met de eigen leersoorten biedt de Nederlandse meubelfabrikant een eigentijdse uitstraling aan de producten. Het Anker Meubelen zijn echter ook gewoon mogelijk met een stoffen bekleding. Kom eens langs in onze 3000m2 grote showroom in Gieten en vraag naar alle mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons hier ook over mailen.

Het Anker Meubelen

Productie Het Anker leersoorten

Maar hoe ziet zo’n productieproces er nou uit? De productie van Het Anker leersoorten wordt ook wel het looiproces genoemd. Allereerst worden ruwe huiden gepekeld of gekoeld aan de zogenoemde looierij geleverd. Vervolgens worden de huiden in de week gezet en met een speciaal middel onthaard. Tijdens dat proces snijdt men vlees-, vetresten en andere ‘lelijke’ stukken weg. Hierna begint pas de looiing en worden in de grote trommels verschillende looiprocessen doorlopen. Na de looiing zijn de huiden drooggeperst en controleert en sorteert Het Anker de huiden. Uiteraard worden hier de mooiste leersoorten (minste littekens) onderscheiden van de minst mooie. Na de sortering wordt het leder op een gelijkmatige dikte afgeschuurd en gaan ze terug in de grote trommels waar de nalooing plaatsvindt. Hier ontstaat, dankzij, anilineverf de mooie lederen kleuren en zorgt Het Anker voor het navetten. Tot slot wordt er met automatische pistolen een pigmentlaag op het leder gespoten en vindt er een laatste controle en sortering van het afgewerkte leder plaats.

Looiproces Het Anker

Het Anker meubelen

De mooiste Het Anker meubelen voor de laagste prijs vindt u bij TendenZ Wonen. Van banken tot stoelen, wij zijn gek op de producten van deze Nederlandse meubelfabrikant. In ons uitgebreide aanbod hebben we meerdere prachtige Het Anker meubelen. Neem onderstaand direct een kijkje of kom eens langs in Gieten. Wij vertellen u graag meer over de banken en stoelen.

Bankstellen

Vaak het centrale meubelstuk in huis. Een Anker bank brengt vorm en functie in balans; of je nu houdt van landelijk of modern, van een stevig actief zitcomfort of van een supercomfortabele, zachtere zit, het Anker heeft altijd een passende bank met de juiste uitstraling.

Stoelen

Een ruime collectie eetkamer- en/of projectstoelen, afgewerkt met rijke leersoorten of verrassende stof-leercombinaties. Trendy en actueel of juist klassiek en tijdloos, hout, rvs of chroom, contrast of ton-sur-ton. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Leersoorten

Het hoogstaande leder van Het Anker maakt de Nederlandse meubelfabrikant extra speciaal. Met vele en tevens diverse leersoorten, hoofdzakelijk uit Italië, heeft Het Anker voor elke wens en smaak een passende leder. Leer is een natuurlijk product en daardoor altijd uniek. Dit komt doordat lichte huidbeschadigingen, huidplooien en vaag doorschijnende brandmerken de echtheid van het leder accentueren. Zo haalt u altijd een unieke meubelbekleding in huis! Onderstaand vindt u beschrijvingen van de meest populaire leersoorten.

Africa

De naam van het Africa leder komt niet overeen met de oorsprong van het leer. Africa leder is namelijk afkomstig van Europese runderen. Het krijgt een speciale behandeling met wax en olie, dit wordt ook wel een plantaardige nalooiing genoemd, waardoor het een stoere uitstraling en toch een comfortabele en zachte feeling verkrijgt. Het Africa leder beschikt verder over een middelsterke beschermlaag en is beperkt vocht- en vuilwerend. Met een dikte van 1,3 tot 1,5mm is het vaak net iets dikker dan andere leersoorten. Africa leder van Het Anker behoort dan ook tot de meest exclusieve en rijke leersoort.

Rawhide

Met Rawhide leder haalt u een bekleding in huis die de hele wereld is overgegaan. Het leer is afkomstig van Zuid-Amerikaanse runderen, gelooid en afgewerkt in Italië en gebruikt voor bekleding van meubelen in Nederland. Het Rawhide leder is door-en-door geverfd (waardoor er geringe kleurverschillen kunnen ontstaan), opgeschuurd voor een ruige uitstraling en voorzien van een lichte beschermlaag. Door deze lichte beschermlaag is het leer beperkt bestand tegen vuil en vocht. Met een dikte van 1,2 tot 1,4mm kunt u de rauwe en stoere uitstraling daadwerkelijk voelen. Een opvallende verschijning in iedere woning!

Coral

Coral leder is een ruige en toch fraaie leersoort. De vintage uitstraling maakt het tot een geliefde leren bekleding voor bijvoorbeeld de Chesterfield bank. De bekleding is uitermate geschikt voor mensen die een echte lifestyle interieur willen creëren. Dankzij de fraaie waxglans krijgt een meubelstuk met een Coral leder bekleding een rijke uitstraling. Daar komt bij dat dankzij deze wax het leer alleen maar mooier wordt bij gebruik. Coral is een semi-aniline, wat betekent dat het leersoort geschikt is voor intensief gebruik en dat er daardoor alleen maar meer van wordt genoten.

Apache

Apache leder wordt, net als Congo leder, gemaakt van de eerste splitsing tijdens het looiproces van runderhuid. Op het leder wordt een ultradunne microvezel geperst. Dit zorgt voor de karakteristieke uniek en warme uitstraling van Apache leder. Doordat het daarnaast vrij dik (1,2 tot 1,4mm) en uitermate sterk is hoort dit leersoort bij het hoogwaardige segment. Mochten er vloeistoffen op het leder worden gemorst, neem het dan af met een droge doek. Schrobben of poetsen wordt sterk afgeraden door Het Anker. Normale onderhoudsmiddelen zijn tevens niet geschikt voor het Apache leder.

Meer informatie? Ga dan naar de website van Het Anker. Klik hier (opent in nieuwe tabblad).
N

Veel voorraad

N

3000m2 showroom

N

Snelle levering